Vári Tamás

Tomi 1993-ban kezdett aikidozni Vácott, Szabó Balázs és Dóczi Sándor irányításával, a katonai szakközépiskolában működő klubban. A váci klubban erős közösség alakult ki, és az elszánt gyakorlás eredménye oda vezetett, hogy később többen is aikido oktatók lettek.

sikeres shodan vizsga után Kobayashi Hiroaki senseijjel,2001
Balassagyarmat gyerek edzése. Segítők: Juhász Gergely, Fenyvesi Tamás
Mint vizsgáztató az Aikidoarts marczibányi téri dojojában
MKDE edzőtábor, Tomi és Gergő
Vári Tamás, Masuda Manabu sensei
Ueshiba Moriteru doshuval

Két lelkes tanítvány megkeresésére vállalta, hogy Balassagyarmaton elkezdi az aikido oktatást. 1998-őszén, alakult meg a majdani Seijunkan dojo – melyet Masuda Manabu sensei nevezett el így. Itteni tanítványai közül hárman is elérték a 4. dan fokozatot, és az ország több pontján vezetnek edzéseket. Köztük van Juhász Gergely is, akivel baráti viszonyt ápol, és szoros szakmai együttműködést folytat a mai napig. Minden évben kétszer közös vizsgafelkészítő tábort tart a két szervezet. Később Veresegyházon, aztán Szentendrén is klubot nyitott. Sok évig munka mellet látta el oktatási feladatait, míg végül hivatásos tanár lett.

 

aikido bemutató Szécsény, 2000

Kiotóban a magyar csapat
A tokiói hombu dojoban

Többször járt Japánban, ahol az aikido mellett mindig jutott idő a keleti kultúra, és a szigetország megismerésére. Az országos gyermek aikido tábor állandó oktatója. Iskolai tanulmányai végén épület és bútorasztalos szakmát szerzett. Szabadidejében szeret barátai és családja körében főzni, jó hangulatú összejöveteleket tartani.

a tábor szuperhőse