Szeltner Zsolt

Zsolt 1990-ben kezdett aikidozni Horváth József irányítása alatt, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen működő dojoban.

1993-ban került Egerbe, mint főiskolai hallgató, és hogy gyakorolni tudjon a hétköznapokban is, megnyitotta első dojóját, ezzel párhuzamosan Szabó Balázsnál, és később, a hazánkban több évig tanító Kitayama Toshiyukinál is tanult.

a kezdetek……
Toshi senseijjel

1996-ban vizsgázott 1. dan (fekete öv) fokozatra, az első Magyarországon tartott MKDE (Magyarországi Kobayashi Dojok Egyesülete) danvizsgán, a szervezet alapítója, Kobayashi Yasuo sensei előtt.

Gyermek vizsga után

Mozgalmas évek voltak ezek. Ekkoriban kezdett hazánkban az elsők között gyerek edzést tartani, és vált hivatásos aikido oktatóvá.

 

Vizsgáit a Kobayashi dojo japán oktatói előtt tette le, jelenleg 6. dan fokozattal rendelkezik, melyet 2020-ban adományozott számára a tokiói Hombu dojo.

Hombu dojo, Tokió, 2013

Japánban kétszer is járt, először 2006-ban, Skuczi László szervezésében egy nagy csapattal, majd 2013-ban, mestere ösztönzésére, immár magányosan, 3 hetet töltött a szigetországban, tanulmányozva az ottani edzéseket, kultúrát, és nem utolsó sorban önmagát.

Kobayashi Yasuo sensei, és a magyar csapat, 2006, Japán

Matti Joensuu 7.danos senseitől immár több mint 10 éve tanul, és a jó kapcsolat eredményeképp, a mester minden évben hazánkba látogat oktatási céllal.

Matti Joensuu mesterrel

Zsolt hosszú évek óta résztvevője, az ország legnagyobb gyermek és ifjúsági aikido táborának, ahová egri, és budapesti dojojából jönnek a lelkes tanulók.

Szabadidejében nagyon szeret énekelni, a táborokban a karaoke bulik állandó szervezője.

szól a blues

Nős, egy fiú, és egy lánygyermeket nevelnek feleségével Zitával, akit az aikido edzésen ismert meg.

együtt a család