Balatonlelle 2019

Idén hatodik alkalommal került megrendezésre nyári táborunk Balatonlellén, 3 másik dojoval közösen karöltve. A Zanshin Dojo, Seishokan Dojo, Szeltner Aikido Dojok és jómagunk, az Aikidoarts szervezésében létrejött tábor közel 150 gyereknek nyújtott felejthetetlen élményeket. Tőlünk 5 helyszín (Budakeszi, Marczibányi tér, Békásmegyer és Üröm) tanulói képviseltették magukat.

A táborban -ha már ennyi helyről érkeznek gyerekek- igyekszünk úgy szervezni az edzéseket, hogy lehetőleg azok is együtt gyakoroljanak, akik még nem ismerik egymást, illetve olyan oktatók tartsanak edzést, akikkel korábban a gyerekek még nem találkoztak, ennek köszönhetően jobban megismerhetik az aikido sokoldalúságát is.


Ezen felül az órákat kettéosztjuk korosztály szerint, egy kisebb és egy úgymond „felnőtt” edzésre, hogy az idősebbek lássák milyen is egy edzés a „nagyoknál”.

Természetesen nem csak az edzéseké volt a szerep, a napi két alkalmon kívül még rengeteg dologgal ütöttük el az időt. Szerencsénkre az időjárás nekünk kedvezett, ugyan esővel indítottunk, de délutánra már kisütött a nap, és biztosak voltunk benne, hogy ez ki fog tartani egész héten. Így az első nap még a strandra nem jutottunk el, de már tudtunk kint fegyverezni, és megejtettük a nagy közös bemutatkozást, ahogy az már a korábbi évekből is ismert szokássá érett. A második napon meg is céloztuk a strandot, és az egész délutánt ott töltöttük, majd így is tettünk a következő napokon is, de azért minden napra jutott más program is a lubickoláson kívül.

Egyik nap például a vacsora után egy BL döntőt meghazudtolóan izgalmas focimeccsben mérették meg magukat a kicsik a nagyok ellen. Voltak aikidoval kapcsolatos kérdésekkel, ügyességi feladatokkal összerakott sorversenyek, volt activity, és persze karaoke est Szeltner Zsolt szervezésében, ami mondhatni hagyománnyá vált a táborban. Csütörtökön délután a nagyok segítségével sushit készítettünk magunknak, a bátrabbak wasabival is megkóstolhatták, szerencsére nem lett verseny belőle, hogy ki tud többet megenni.. J Természetesen az össznépi számháború sem maradhatott ki a programok közül, a gyerekek két csapatra osztva, gigászi küzdelemben végül 1-1-es döntetlent játszottak.

Talán mondhatom, hogy a tábor fénypontja(i) az utolsó napra kerültek. A délelőtti „vizes edzés” amit a gyerekek már az első naptól kezdve kérdezgetnek, hogy mikor lesz, illetve a közös csúszdázás, amit szintén az összes dojo együtt ejtett meg péntek délután. Ezt mi még megfejeltük egy esti sütögetéssel, ahol a nyársára mindenki kedve szerint válogathatott a szalonna, a kolbász, a hagyma és a cukkini közül, amit végül mindenki egy kis desszerttel és üdítővel öblíthetett le.

Reméljük, hogy az idei tábor mindenkinek maradandó élményt nyújtott és jövőre is szívesen tartotok velünk. Mi ott leszünk!