Zilahy Zsuzsa

Zsuzsa 1996-ban Egerben kezdett aikidózni Szeltner Zsolt dojojában. Már az első edzéseken megragadta az a barátságos légkör, amivel fogadták, máig örömmel gondol vissza az ott eltöltött évekre. 1999-ben az érettségi után költözött Pestre, ahol eleinte szintén Zsolt edzéseire járt.

Érdeklődése azonban hamarosan inkább a japán vívás, a kendo felé fordult, amit Abe Tetsushinál tanult. 2007. januárján 1. dan fokozatot szerzett, és ugyanebben az évben a Sakura kupán női kategóriában 2. helyezést ért el.

Szíve azonban visszahúzta az aikidóhoz. Virág Imrével még Egerben edzettek együtt, de a barátság továbbra is fennmaradt, így 2007. őszén Imihez kezdett újra edzésekre járni Nagykovácsiba, majd 2008-tól Juhász Gergely edzéseit is látogatta Budapesten.

Közben befejezte egyetemi tanulmányait is, és egy budapesti középiskolában helyezkedett el, mint matematika tanár.

Gergő mellett lehetőséget kapott bepillantást nyerni a gyerekedzések világába, és ő volt az, akinek ösztönzésére 2012. őszén elindította saját gyerekedzéseit Józsefvárosban.

2013. tavaszán Masuda Manabu sensei előtt tette le 1. danos vizsgáját, majd 2016. nyarán vizsgázott 2. danra.

Szabadidejében sem unatkozik soha, rendszeresen talál magának tanulnivalót. Először mérlegképes könyvelő lett, majd babaúszás oktatói és aikidó oktatói képzettséget szerzett. Az edzések mellett pedig a további kikapcsolódást a családjával töltött idő és a tánc jelenti számára.