Véget ért a Hiszek Benned Sport Program 20 héten át tartó rendezvénysorozata

Január közepétől, a koronavírus vészhelyzet miatti kényszerszünetig 10 héten át sikerült a fővárosban, és Pest megyében 5 helyszínen, összesen 210 alkalommal, hetente több mint háromszáz 4-70 év közötti magyar embernek rendszeres testmozgási lehetőséget biztosítani.

Speciális edzéseink sokat javítottak a résztvevők mozgáskoordinációs képességein, rendszeressé tették a heti testmozgást, ezáltal hozzájárultak az egészséges életmód megvalósításához. Ezenkívül a közös találkozások segítettek a résztvevőknek csapajátékossá válni, ezáltal beilleszkedni, és produktív tagjává válni társadalmunknak.

A programsorozat ideje alatt rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. Legnépszerűbbek azok a foglalkozások voltak, ahol az egész családnak egyszerre volt lehetősége részt venni, és együtt sportolni, hiszen ez a családi kötelékeket is erősítette.

 A program sikerét az is igazolja, hogy a résztvevők a veszélyhelyzetben sem szerettek volna felhagyni a rendszeres mozgással, ezért kérésükre, a közösségi térbe való visszatérés lehetőségéig, heti 2 alkalommal, külön felnőtteknek és külön gyermekeknek összeállított online edzésanyaggal láttunk el minden mozogni vágyó érdeklődőt.

Minden új, elénk gördülő akadály megoldása során rádöbbenünk arra, hogy milyen sokoldalú, minden helyzetnek megfelelni képes mozgásforma is ez.

A járványügyi intézkedések fokozatos feloldásához igazítottuk mi is a program megvalósításának ütemezését. Ennek megfelelően májusban szabadtéri helyszíneket választva megindultak a foglalkozások.

Figyelve a távolságtartásra, eleinte eszközös edzéseket szerveztünk, ahol legfőképpen a változékony időjárás tett minket próbára, majd az enyhítéseket követően június végétől visszatérhettünk a termekbe, és szokásos edzésmódszereinkhez.