Juhász Gergely

 

Geri 1999-ben, még gimnazistaként kezdett aikidozni Balassagyarmaton. A dojo vezetője, Vári Tamás volt, aki egy fiatal, és nagyon lelkes csapatot tudhatott maga körül.

Pécsett , Juhász Gergely, Vári Tamás 2000

 Ugyanebben az évben egyetemi tanulmányokat kezdve, Pécsre költözött, és hétköznapokon az ottani dojoban, Kiss Miklós irányítása alatt, hétvégenként Bajusz Péter és Vári Tamás edzéseit látogatta.

 

Fekete öves vizsgáit a Kobayashi dojo Magyarországra látogató oktatói előtt tette le:

shodan- 2005 –Masuda Manabu

nidan- 2007- Kobayashi Hiroaki

sandan- 2011- Koyanagi Sunichiro

yondan- 2015- Kobayashi Yasuo

2005-2006 között, egy évet töltött az Egyesült Királyságban, Bristolban, Michael Narey sensei Templegate Aikido nevű  dojojában. Az itt szerzett értékes tapasztalatokat később saját oktatási rendszerében is sikeresen alkalmazta.

Vári Tamás, Ueshiba Moriteru doshu, Juhász Gergely, Horváth Péter, Duisburg 2005

Ezt követően Budapestre költözött, és kezdett dolgozni. Edzésekre Szabó Balázshoz, és Szeltner Zsolthoz járt.Már az egyetemi évek alatt megszületett az elhatározás, főállású aikido oktatóvá válni.Ennek az álomnak a megvalósítása, nagyon sok erőfeszítést, hosszú éveken át tartó megfeszített munkát követelt, de a lelkesedés, és eltökéltség meghozta gyümölcsét.

Aikidóra 2018, Budakeszi

2007-ben nyitotta saját dojoját, aminek a British International School of Budapest (BISB) adott otthon. A gyermek oktatásra kifejlesztett programot Aikido Kids, a felnőtt oktatási rendszert Aikido Arts- névre kereszteli.Ezzel egyidőben kapott felkérést, egy iskolai rendszerben működő, aikido alapú sportprogram kidolgozására, melynek sikerét mutatja, hogy a BISB testnevelés órái keretében, több mint 10 éven át folyt az oktatás.Ezzel párhuzamosan indultak az edzések Budakeszin, és Nagykovácsiban, ahol Virág Imre jóvoltából sikerült helyet kapnia gyerek edzéseinknek.

 

A barátság, és persze a  közös munka- ugyan más helyszínen- de a mai napig tart.2008- tól minden idejét az aikido oktatásnak szenteli.

Az Aikidoarts tagjai Kobayashi Yasuo, és Masuda Manabu senseijjel, Budapest 2015

 Tíz év elteltével, ma a klub közel 300 gyakorlót számlál, több mint 10 oktatási helyszínen, heti közel 30 óra edzés lehetőséggel. A sikereket az együtt dolgozó oktatói csapat közösen tudta elérni.

 

Nagy büszkeség számára, hogy első felnőtt tanítványai, Fábián Károly, és Zsigó László ma is a dojo tagjai, oktatói.Szabadidejében szívesen járja a természetet, foglalkozik kutyákkal.

A szellemi kapacitás frissen tartása érdekében szívesen ül az iskolapadba, így az aikido oktatói mellett, politológus, erdész, és szakács végzettségeket is szerzett az elmúlt években.Nős, asztalitenisz edző feleségével 2, (nemsokára három) gyermeket nevelnek.