Budakeszi gyereknap


A bemutatózó csapat

Mint az elmúlt években, úgy idén is meghívást kaptunk, hogy egy kis aikido bemutatóval színesítsük a Budakeszi Gyereknap programját.

Bár egész héten esős, borús idő volt, szerencsénkre hétvégére kisütött a nap, és igazi, hamisítatlan májusi idő fogadott minket szombaton.

Lelkes kis csapatunk időben meg is érkezett a helyszíne, a budakeszi Mamutfenyőkhöz. A jó időnek és a színes programoknak köszönhetően rengeteg család látogatott ki a rendezvényre.

Miután kirakodtuk a szőnyeget, és átöltöztünk, bőven volt időnk még egyszer átbeszélni a gyerekekkel a bemutató menetet.


Megbeszélés a Mamutfenyők árnyékában

Volt, akinél a közelgő színpadra lépés kellemes izgalommal járt, mások kicsit megijedtek a nézők seregétől, de szerencsére mindenki hamar megnyugodott a megbeszélést követően.

Természetesen nem múlhat el bemutató valami kis plusz izgalom nélkül és így volt ez most is.

Mialatt a Korányi Intézet igazgatója a beszédét tartotta, sajnos a hangosítás megadta magát a terhelésnek, amit a hangfalakból felszálló füst is jelzett.

Szerencsénkre nem volt nehéz a várakozó gyerekeket lefoglalni, hiszen egy gyereknapi rendezvényen voltunk.

A szervezőknek azonban hamarosan sikerült kijavítani a hibát, így folytatódhatott a program.

Jöhettek a néptáncosok, mi pedig felkészültünk a saját bemutatónkra. Amint szabaddá vált a színpad, leraktuk a szőnyegünket, és kezdhettünk is.


Tobikoshi ukemi

 Innentől minden hibátlanul ment! Először a gyerekek kezdték a gurulásokkal, esésekkel, majd következtek a technikák. Eközben a színpad előtt páros, illetve egyéni fegyveres technikákat is láthattak a nézők. Ezt követően jöttek a felnőttek, olyan érdekességeket bemutatva, mint a kés elleni védekezés, vagy amikor egyszerre két támadó fogja le a védekezőt.

A bemutató után még elkészült egy csoportkép, majd mindenki megnyugodva, örömmel vethette bele magát a gyereknapi forgatagba, immáron csak és kizárólag a rendezvény kínálta szórakozásokra figyelve.

Mi nagyon jól éreztük magunkat és reméljük, hogy jövőre hasonlóan jó élményekről számolhatunk majd be!