Fábián Károly

Karesz 1992-ben született, iskolai évei alatt sokféle sportot kipróbált, de egyiket sem tudta igazán megkedvelni. Egészen 2007 szeptemberéig kellett várnia, hogy rátaláljon az aikidóra, a Juhász Gergely által frissen alapított Aikido Arts dojoban, melynek a British International School of Budapest (BISB) szolgált helyszínéül.

Zsigó Lacival szinte egyszerre kezdték az aikidot, az akkoriban még viszonylag kis létszámú edzések egészen más, családias de ugyanakkor pörgős hangulatban teltek. Gimnazista évei után Karesz a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki karán folytatta tanulmányait. Továbbra is Geri edzéseit látogatva elkezdett a gyerekedzéseken is besegíteni.

2013-ban tette le 1. danos vizsgáját Kobayashi Hiroaki sensei edzőtáborában.

Ezután Geri és az AikidoKids segítségével és támogatásával elindította első gyerekcsoportját Békásmegyeren a Bárczi Géza Általános Iskolában, ahol a mai napig Laci is besegít az órákon. A hátralévő 2 egyetemi éve alatt elhatározta, hogy aikido oktatóként szeretné élni a mindennapjait, így további két gyerekcsoportot indított Békásmegyeren, a Pais Dezső Általános Iskolában illetve Ürömön. Utóbbi helyszínen felnőtt csoport is indult.

2015-ben lediplomázott, és bár eleinte úgy tervezte csak az aikidoval szeretne foglalkozni, pár évvel később kizárólag az aikido edzések mellett elkezdett szakmai munkát is végezni.

2. danos vizsgáját 2016-ban, 3. danos vizsgáját 2018-ban tette le.

Szabadidejében, ha az idő engedi barátnőjével szokott motorozni, illetve gyerekkora óta az autók szerelmese is.