Felnőtteknek

Magyar

English

BEMUTATKOZÁS

MESTEREINK

 


Juhász Gergely (4.dan)

(Budakeszi, Hűvösvölgy, Marczibányi tér)
info@aikidokids.hu
+36-30-490-6505

1999-ben, még gimnazistaként a balassagyarmati Seijunkan Dojoban kezdtem az aikido gyakorlását Vári Tamás vezetésével, majd az egyetemi évek alatt Pécsett illetve Balassagyarmaton, Vácott és Budapesten látogattam az edzéseket.

2005 tavaszán 1.dan fokozatra vizsgázhattam Masuda Manabu sensei elõtt, 2007 nyarán pedig Kobayashi Hiroaki sensei elõtt tett vizsgám eredményeképp megszereztem a 2. dan fokozatot. 2011 tavaszán sikeres vizsgát tettem 3.dan fokozatra Koyanagi Shunichiro sensei előtt. A negyedik dan fokozatot 2015 tavaszán, Kobayashi Yasuo soshihannál szereztem meg.

Az aikidoban a technikák gyakorlása mellett fontosnak tartom azt is hogy kortól, nemtõl függetlenül egy erõs, egymásra odafigyelõ közösséggé váljanak tagjaink.

Szervezetünk hivatalosan a Magyarországi Kobayashi Dojok Egyesületéhez tartozik.

 


Zilahy Zsuzsa (2. dan) 

(Józsefváros)
zsuzsa.zilahy@gmail.com
+36-30-395-4570

1996-ban, Egerben találkoztam először az aikidoval, Szeltner Zsolt tanítványaként. Később Budapestre költöztem, itt folytattam a gyakorlást. 2002-ben egy újabb harcművészettel ismerkedtem meg, a kendoval, ahol 1. dan fokozatot szereztem. A szívem azonban mindig visszahúzott, és 2007-óta már csak az aikidót gyakorlom Virág Imre és Juhász Gergely irányítása alatt.

A munkám teljes mértékben a gyerekekhez köt, egy szakközépiskolában tanítok matematikát, immár 8. éve. Így közvetlenül látom azt is, hogy milyen sokat jelenthet a gyerekek személyiségfejlődésében az a koncentráció, fegyelem és egymásra való odafigyelés, amit az aikido segítségével elsajátíthatnak. Másrészt a mozgás, mint egészséges kikapcsolódás nagyban erősíti a kitartásukat is.

 


Fábián Károly (2. DAN)

(Békásmegyer, Üröm)
smallestfonghy@gmail.com
+36-30-235-3545

2007-ben kezdtem el aikidozni Budapesten, Juhász Gergelynél, azóta is az ő tanítványaként tanulom ezt a harcművészetet, amely fontos része az életemnek. (Ugyan az aikidot felnőtt edzésekre járva kezdtem, de még szinte gyerekként, 14 évesen, aminek köszönhetően visszatekintve azt gondolom, hogy az aikido egy nagyon jó alapot ad, mind fegyelem, kiegyensúlyozottság, figyelmesség terén.)

2013 nyarán 1.dan fokozatot szereztem Kobayashi Hiroaki sensei előtt.

(Az aikido mellett 2011 óta a Budapesti Műszaki Egyetemen vagyok építőmérnök hallgató.)

 


Ujvölgyi Péter (2. DAN)

(Budakeszi, Hűvösvölgy, Marczibányi tér)
peter.ujvolgyi@gmail.com
+36-30-635-5386

Első közelebbi kapcsolatom a harcművészetekkel 1994-ben kezdődött, amikor is az általános iskolában megismertem a Judo-t, amit 8 évig gyakoroltam.

Az Aikidot 2008 tavaszán kezdtem el Budakeszin.

Az Aikido mellett természetes gyógymódokat, illetve mozgás és masszázsterápiát tanultam, és ezzel is foglalkozom. 

2014 tavaszán Masuda Manabu sensei előtt sikeres vizsgát tettem 1. dan fokozatra.

 


Zsigó László (1. kyu)

Gyermekként a budapesti honvédban sajátítottam el a birkózás alapjait, majd a magyarországi harcművészetek hőskorában, a nyolcvanas években, cselgáncs alapokra épülő önvédelmet tanultam. Civilben tűzoltóként dolgoztam egészen nyugdíjazásomig.

Az aikidoval 2007-ben ismerkedtem meg, az újonnan alakult Aikidoarts dojo egyik alapító tagjaként, Óbudán.

Mostanság leginkább a békásmegyeri és az ürömi dojoban oktatok.
Szabadidőmben szívesen horgászom, főzök.

 


Katona Gabriella (1.kyu)

Némi tájékozódást követően 2009-ben vettem részt életem első aikido edzésén Budakeszin. Az aikido filozófiáján túl a mozgásforma is nagyon megtetszett, így azóta is megszakítás nélkül gyakorlok.

2012-ben egy önkéntes program keretei között környezeti nevelőként lehetőségem volt 9 hónapot Olaszországban tölteni, ahol az Aikikai Prato dojoban folytattam a gyakorlást, új megközelítéseket és megoldásokat megismerve.

Hazaköltözésemet követően újult erővel vetettem bele magam az egyesület életébe, egyre több programon már szervezőként vettem részt, ennek köszönhetően, a felnőtt gyakorlókon túl fokozatosan megismerkedtem a gyerekkel is.
2014 őszén vizsgáztam le 1. kyu fokozatra, melyet követően Zilahy Zsuzsa mellett segédoktatóként tevékenykedek

 


SZÉP-CZAKÓ TAMÁS (3.kyu)

2014 őszén kezdtem Aikidozni. Igaz azóta még nem sok idő telt el, de a baratságos légkör és emberek, valamint maga a harcművészet már az első perctől magával ragadott. Személyes célom ezt továbbadni.

Idén ősszel fogok érettségizni, terveim szerint utána japán szakra fogok járni.

Jelenleg segédoktatói feladatokat látok el, a Marczibányi téri gyermekedzéseken.

 


ALESSANDRO SPARTA (4.kyu)

Félig olasz és félig magyarként az Aikidoval először 14 évesen találkoztam, amikor a budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola tanulója voltam.

Egyetemi éveim alatt, egy másik küzdelmi formát, a boksz alapjait sajátítottam el.
Eközben és utána is sokat utaztam és tapasztaltam a világkülönböző kultúráiból (Japán, Kína, Emirátus, U.S.A.), majd közel 20 ével később újból kezdtem az aikido-t Juhász sensei-nél, ahol nagy örömömre nemcsak e harcművészet filozófiáját ismerhetem meg mélyebben, hanem a mindennapos gyakorlás által az aikido esszenciája a mindennapi életem részesévé vált.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a gyermekek oktatásához hozzájárulhatok egy olyan dojoban, ahol a tehetség, kitartás, fegyelem, és az őszinte szeretet találkozik a gyakorlás során.

 

Aikido Kids © 2008-2015 - Minden jog fenntartva.